Business & Law Consulting Kft.


Mindenkinek vannak álmai, van aki a lottó 5ösről, van aki egy gyönyörű sportkocsiról, van aki egy egzotikus szigeti életről álmodik. Azt gondolom az álmok/vágyak fontos része életünknek.


Egyszer régebben Édesapám mesélte, hogy amikor elsős, vagy másodikos általános iskolás tanuló lehettem, volt egy házi feladat (én már nem igazán emlékszem erre a feladatra), ahol le kellett írni ki mi szeretne lenni ha „nagy” lesz. Sok- sok fiú osztálytársam azt írta, hogy rendőr, tűzoltó, vagy épp orvos lenne, én pedig kilógtam a sorból, hiszen egy teljesen „hétköznapi” foglalkozást választottam magamnak: Miniszterelnök szerettem volna lenni. Kicsivel később, mikor már éreztem engem a számok és a gazdaság érdekel lentebb adtam az álmomból, már csak a pénzügyminiszteri székre vágytam….


Időközben ez a fenti megálmodott foglalkozás is módosult, hiszen mindig is szerettem volna Forma-1es pilóta lenni (jelenleg: legalább egyszer kipróbálni egy F1es Ferrarit). Mostani kedvenc foglalkozásom (amire állásajánlatot is szívesen fogadok) pedig egy Forma 1-es istállói csapatfőnöki szék vagy egy jobb F1es csapatnál versenymérnöki pozíció.


Visszatérve a realitások talajára: Teltek múltak az évek, elvégeztem egy közgáz szakközépiskolát, ahol megerősítést nyert bennem: engem a pénzügyi világ és a gazdasági folyamatok érdekelnek. Innentől nem is volt kérdéses: közgazdász egyetemi diplomát akarok szerezni!, és szülővárosomban Debrecenben meg is találtam számításaimat. Egyetemi éveim alatt, bár igazából nem teljesen tudatos döntésként (utólag életem egyik legjobb döntésének tartom) beiratkoztam a jogász képzésre is.


Ma már látom, egy jó közgazdász naprakész jogi ismeretek nélkül félkarú óriás, hiszen folyton és nagyon gyorsan változó világunkkal lépés tartani nem egyszerű feladat. Nem elég! azt alkalmazni amit megtanultál az iskolá(k)ban, értelmezni és használni kell tudni az új dolgokat, meg kell tudni találni és élni kell tudni az új lehetőségekkel, folyton folyvást keresni kell a fejlődési/tanulási irányt. Ez az igazi kihívás, ez az ami engem érdekel.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen annak idején mondhatni pillanatok alatt találtam állást és két tapasztalatokban gazdag évet töltöttem el a Deloitte-nál. Nagyon sokat tanultam ebben az időszakban, de mégis azt éreztem más területre vágyom, erre a világra sikeresen rátaláltam SAP tanácsadóként, ahol úgy érzem felfedeztem önmagam és megleltem a számításaim.
Mindenki változik, így én is új álmokat/vágyakat keresek magamnak (például hamarosan el fogok kezdeni egy adótanácsadói tanfolyamot). Mindezek mellett pedig kitaláltam életem B-tervét (SAP mellett szabadidőmben), amelyet egy életen át szeretnék építeni: a Business & Law Consulting Kft.-t.

 

 

Közösségi megosztás
   
Elérhetőségeim
E-mail: dr.sagi.istvan(@)gmail.com

FACEBOOK

LINKEDIN

  • Dr. Sági István honlapja
Linkek
Régi honlapom

Project X

Adótanácsadás online

Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyenesen

  • Sági István

adótanácsadás &   adótanácsadás