Mick Schumacher: Győzelem a harmadik versenyen!

Első hétvégéjén máris megszerezte első futamgyőzelmét a formaautók világában Mick Schumacher. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a harmadik futamon a második rajtkockából diadalmaskodott.

Ezen a hétvégén Oscherslebenben rendezték meg az idén bemutatkozó német Forma–4-es bajnokság idénynyitó futamát. A Van Amersfoort Racing színeiben most mutatkozott be az együléses versenyek világában a Forma–1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia, Mick is.

A német tehetség szombaton az első versenyen a 19. rajthelyről a 9. pozícióba jött fel, s ezzel a legjobb újonc lett a mezőnyben. A vasárnap délelőtt rendezett második futamon Mick Schumacher a 20. rajtkockából lett 12. – majd délután következett a harmadik verseny. Ezt az ifjabb Schumi a második rajthelyről várhatta, s kihasználva kedvező helyzetét, azonnal át is vette a vezetést. A verseny végén aztán csapattársa, az ausztrál Joey Mawson ott loholt a nyakában, ám egy késői biztonsági autós fázisnak köszönhetően az utolsó körben már nem jelentett veszélyt rá: Mick Schumacher élete első formaautós hétvégéjén máris futamgyőzelmet ünnepelhetett.

„Ez egyszerűen hihetetlen, hogy így nyertem meg egy versenyt. Egyszerűen hihetetlenül boldog vagyok! Leírhatatlan az érzés. Az első hétvégém igazán remekül sikerült. Nagyon elégedett vagyok a versenyem alakulásával. Három biztonsági autós fázisunk is volt, jók voltak az újraindítások is. Nagyon élveztem, hogy formaautóval versenyezhetek” – nyilatkozta a 16 esztendős versenyző. Mick Schumacher mai sikerével egyébként máris az összetett bajnokság ötödik helyén találta magát.

Dr. Sági István honlapja – www.SagiIstvan.hu – Sági István .hu

sagiistvan-logo

Comments are closed.

Közösségi megosztás
   
Elérhetőségeim
E-mail: dr.sagi.istvan(@)gmail.com

FACEBOOK

LINKEDIN

  • Dr. Sági István honlapja
Linkek
Régi honlapom

Project X

Adótanácsadás online

Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyenesen

  • Sági István

adótanácsadás &   adótanácsadás