Körrekordokat is döntögethetnek a 2015-ös autók?

Jelentős mértékben javulni fognak a köridők a 2015-ös szezonban – véli a Forma–1 hivatalos gumibeszállítója, a Pirelli.

A 2014-es átfogó szabályváltozásoknak köszönhetően a múlt évben a korábbiakhoz képest jelentősen lassultak a Forma–1-es autók, amiért a sportág számos kritikát kapott. Mindez elsősorban az aerodinamika átalakulásával lecsökkent leszorítóerőnek, valamint a motorok megváltozásának köszönhető.

A lassulásban ugyanakkor némi szerepet játszottak a Pirelli, a 2013-asnál keményebb, s ezáltal lassabb abroncsai is. Az olasz gumicég az előző évnek – a korábbi hibákból tanulva – konzervatívabb hozzáállással vágott neki, mivel nem volt biztos abban, pontosan milyen hatással is lesz a megnövekedett forgatónyomaték és a kisebb leszorítóerő a gumikra.

2015-nek viszont már több ismerettel tarsolyukban vághatnak neki – magabiztosabban. Paul Hembery, a cég sportigazgatója arra számít, idén jelentősen gyorsulnak majd az autók. „Az elmúlt szezonban a motorgyártók, a csapatok és mi magunk is rengeteget tanultunk. Így rendkívül érdekes lesz látni, mi vár majd ránk Ausztráliában. Csak akkor kapunk pontos képet a változások hatásairól” – nyilatkozta az orosz f1news.ru című portálnak.

„A Pirellinek már most pontosabb információi vannak arról, mire számíthatunk a következő szezonban, és annyit mondhatok, hogy lesznek nagyon érdekes dolgok – és akkor még finoman fogalmaztam. Jelentős tempójavulásra számítunk, és ha azt is figyelembe vesszük, mennyit javulnak átlagban a köridők egy szezon alatt, szerintem 2015 végére már közel fogunk kerülni a rekorddöntésekhez” – jósolta a brit szakember.

Dr. Sági István honlapja – www.SagiIstvan.hu – Sági István .hu

sagiistvan-logo

Comments are closed.

Közösségi megosztás
   
Elérhetőségeim
E-mail: dr.sagi.istvan(@)gmail.com

FACEBOOK

LINKEDIN

  • Dr. Sági István honlapja
Linkek
Régi honlapom

Project X

Adótanácsadás online

Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyenesen

  • Sági István

adótanácsadás &   adótanácsadás